fredag 26 februari 2010

Schlager-barn


Ikväll är sonen med kusinen på Melodifestival-genrep i Malmö. Vilken lycka för honom att få uppleva detta i verkligheten. Han har alltid haft ett stort musikintresse och gillar allt från AC/DC till Christer Sjögren (pest eller kolera typ ^^). Förutom musikintresse så gillar hans dans, koreografi och balla kläder, så detta är verkligen julafton för honom.

Själv håller jag på att bli ap-förkyld och kurerar mig med Citron, te och OS i soffan.

Kram o trevlig helg!!


onsdag 24 februari 2010

Ofrivillig innovatör

Min sportlovslediga familj har tänkt på mig och köpt lite presenter. Idag när jag kom hem fanns här en bok "Stickning - personligt och handgjort" från Läsförlaget. Där är mönster konstruerade av flera olika designers, riktigt roliga och vissa annorlunda mönster. Jag tror att boken är engelsk, där var bland annat ett mönster på en retro-stickad tehuva! Familjen hade även gett mig Kreativ sticknings nummer med mönster till barn- och ungdom.

Hå hå ja ja, så mycket inspiration på en gång! Det är livsfarligt att ge mig denna typ av litteratur, jag har nämligen inte nog med självdisciplin... Har som mål att försöka avsluta några saker av det jag håller på med, främst min klänning. Hade varit lite småtrevligt att kunna använda den när det är säsong. Fast med detta snöväder känns det som jag har en halv evighet på mig, känns inte så aktuellt med någon ny klänningssäsong.

Jag har stickat en del på min Citron och har lyckats att göra ett alternativt hålmönster. Vid ökning började jag att lyfta med höger sticka istället för med vänster, så maskan blev inte vriden. Nåjja, hålmönstret blir i alla fall konsekvent och inte så fult. Jag återkommer med resultat.

fredag 19 februari 2010

Attan Manhattan...

... som barnen säger. När jag stickat lite på min Möbius igår tyckte jag att den såg skum ut. Hmm, lite väl vriden kanske? Såg misstänkt ut som två vridningar och jag skulle bara ha en... Tog med eländet till Eva på Helylle idag, hon brukar göra underverk. Jag tänkte; 'kanske, kanske, kanske fixar hon detta'. Hoppet är ju det sista som överger människan. Men, som jag anat - det går inte att ställa till rätta. Eva sade optimistiskt att det kunde kanske vara spännande med två. Tja, why not? Så kollade hon lite till och sade att där nog var tre??!! Rekord eller? Då gav jag upp och skickade den till slakt. Här är det som blev:
Den hade nog kunnat bli fin... Fast där var 'bara' två vridningar, någon måtta får det ju ändå vara.

Nu struntar jag i den och gör en Citron istället.


torsdag 18 februari 2010

Danskar

Har stickat lite på min spets-möbius i Kauni - åhh vad jag gillar det garnet! Nu har det kommit ett mörkare stråk, ska spännande att se hur det kommer att mönstra sig, i och med att det är en möbíus. Randningen/mönstringen kommer att bli symmetrisk och det kan nog bli läckert med detta Kaunigarn som inte verkar ha så många övergångar.



På söndag ska jag åka med E, hans kompis och dennes mamma (för övrigt min kompis) till Danmark till Lego-world. Killarna kommer nog att få lystmätet mättat med råge.... Fast alla garn-nördrar kan nog förstå den där känslan. Det räcker med att du föreställer dig en gigantisk mässa tillägnad din stora passion, visst blir det en liten pulsökning ;) ? Möbiusen får följa med på resan, det är en perfekt resestickning, alldeles rund och den stör inte någon.

Måste bara få säga - jag har världens bästa jobb  ^ ^

söndag 14 februari 2010

Valentingåva

Åhh, idag fick vi frukost på sängen av E. Make och jag hade sovmogon och hörde hur E stökade i köket. Han gjorde specialvarianter till var och en av oss, men glömde dessvärre att göra något till sig själv. Misstaget upptäcktes när han serverat oss alla och han satt och tittade när resten av familjen åt. 'Hoppsan, jag har ju inget att äta...'. För övrigt hade han bjudit hit en alldeles kär liten vän dagen till ära, han har varit grym tjejtjusare ända sedan han tog sina första steg. Jag har ingen aning om vad de haft för sig hela dagen, de har bara synts när det varit dags att justera blodsockret och det har varit misstänkt tyst från ovanvåningen. Det är kanske lika bra att inget veta....

Maken har ju väntat dryga månaden på sitt mobilfodral och de olika experimenten jag har tagit mig för har varit mindre lyckade. Nåjja, till Alla hjärtans dag lyckades jag få fram specialaren - IFKfodralet. Han är fanatisk IFK Kristianstad-supporter, så detta kan ju vara passande.

Det är tovat med tvättnötter och garnet är Raumas finullsgarn.
Nu är det läge för lite OS-stickning :)

onsdag 10 februari 2010

Utlottning

Som bloggare är jag novis och tycker därför att det är mycket roligt att JoyfulKnitting haft över tusen besök sedan december! Jag tänker ju så att det är oftast de små goda tingen som gör livet lite skönare och för att fira mina första tusen visitörer lottar jag ut något som kan passa bloggen; ett chokladcerat från Hermione. Detta läckra cerat innehåller bivax, sheasmör, jojobaolja och sist, men inte minst, äkta choklad i form av kakaomassa och kakaosmör! Det är tillverkat för hand och täpper inte till läpparnas porer som vanliga cerat ofta gör.


                                                                      

Eva Winje Algehov gör fantastiska produkter baserade på vegetabiliska och till största delen ekologiska råvaror. Inget av det hon tillverkar innehåller några syntetiska doft- färg eller konserveringsämnen.

Om du vill delta i utlottningen så lämna en kommentar. Välj 'anonym' om du inte har konto eller web-adress och skriv i kommentaren vem du är, så deltar du också. Det går att lämna kommentar månaden ut, sen dras en vinnare. Sprid gärna om du vill.

Tack för att du har hittat hit och för visat intresse!

måndag 8 februari 2010

Valentin


Den som hade hunnit detta tills Valentindagen..... Hur söt hade inte Maken varit i dessa?
Kolla här för mer.

lördag 6 februari 2010

Mini-stickklubb

I eftermiddags körde jag och C en improviserad mini-stickklubb. En härlig eftermiddag med trevligt sällskap, Kusmi-te och Kins bullar. Kan väl knappt bli bättre?

C gjorde klart en mössa i Eskimo som ska bli present till J:s flickvän. Lite  blockning, sen kan den skänkas.









Själv knåpade jag på mina Heart Mittens, men får tyvärr utföra lite baklänges-schlagerstickning om en stund. Får inte till det snyggt när jag försöker rätta till en tappad maska....
Knasig färg- och ljusinställning på mobilen - SorrY....

Redo för schlager-stickningen....

Jag besökte Helylle på lunchrasten igår och satte sprätt på mitt presentkort från förra kollegorna och det var absolut inga problem att göra det... Lade emellan 20 pix! Gick tillbaks till Eva efter jobbet och satte mig där och stickade en stund, tack Eva att du ställde upp som värmestuga - det var jättemysigt!

Titta vilken gottepåse; Rowans wool cotton, Kampes entrådiga ullgarn och Kaunis entrådiga. Jag har fallit för grupptrycket och ska ge mig på Citron (planerar två och det är till dessa som de entrådiga garnerna ska användas) och jag påbörjade ett par Heart Mittens med Rowans.
Jag tycker att hjärtevantarna är lagom mycket schlager och passar således perfekt som schlagerstickning!

torsdag 4 februari 2010

Tack

Igår var jag ute och åt en ljuvlig middag på en italiensk restaurang med mina tidigare kollegor. Vi hade jättetrevligt och hade nog kunnat sitta i flera timmar till om inte plikten hade kallat idag... Inte nog med att de bjöd mig på hela härligheten - de gav mig ett presentkort i favoritbutiken - Helylle! Vad annat kan jag säga än TACK till dessa underbara människor, jag kommer att sakna er....