onsdag 31 mars 2010

Glad påsk!

Jag drog upp rullgardinen imorse och såg tjockan komma rullande över Östersjön och in över foten på berget där vi bor.

Blinkade några gånger, vad var det där borta under det knoppande trädet?

 Sedan såg jag dem stå där, de mest bedårande små påskfolk jag sett!

tisdag 30 mars 2010

Framtida yrkesval spikat för Lilla M

Min dotter har lekt hårfrisörska på dagis. Som tur var valde hon den lockiga flickan. Fast det sade jag inte till hennes mamma....Jag bannar henne dock endast milt, jag gjorde precis samma sak när jag var fem år. Fast jag valde flickan med långt spikrakt hår. Från den dagen var hon alltid kortklippt. Jag såg henne under hela min skoltid och även under mina unga vuxenår, alltid kortklippt. Undrar hur hon har det idag? Totalskalad kanske? Förlåt Sofia...

måndag 29 mars 2010

Eftersläntare

I min almanack är alla dagar potentiella våffeldagar. Allt annat vore diskriminering mot årets övriga trehundrasextiofyra dagar.

Balsam för själen

Mitt balsam, lyssna och njut. Har du inte hört henne innan så har du en fantastisk upptäckt framför dig.

söndag 28 mars 2010

Klent..

... med hälsan, betyder att det enda jag orkar ta mig för är stickande av min klänning. Snart är den färdigstickad och då återstår det virkning av rutorna. Hur det ska gå är ännu ett mysterium, jag får väl ta mig till stickcaféet på torsdag för hjälp. Min darling-Citron är för övrigt på utfärd, är utlånad till Helylles vernissage och Citronutställning under april. Jag tror att jag kommer att ta hem henne innan, saknar den så...

fredag 19 mars 2010

Halvvägs till Ryssland...

...så drillar koltrasten!! Det är så härligt att höra när den tar sina första vårtoner.

Imorgon bär det av till Underbara ungar-mässan. Mina halvstora avkommor ser mest framemot att få se och höra kill-mannen Erik Saade... Jag fick fri-biljetter till mässan idag på Café Fantasi av en trevlig tjej som arbetar där. Jag fick även smaka igenom deras hemgjorda glass-sortiment :), I like. Efter mässan bär det av till fest, lillebror har blivit stor och fyller 30!

Ska fortsätta knåpa på klänningen, har kommit en liten bit. Garnet är Drops Muskat. Jag gör min i gröna toner istället för rosa som i mönstret.

Kram och trevlig helg!

onsdag 17 mars 2010

Award!

Jag har fått en Sunshine award från inspiratören Stickigt humör (som just har öppnat den härliga garnbutiken Tant Thea i Helsingborg), jag niger och tackar!!! Som nykläckt bloggare är detta min första award, så det känns extra roligt.

Med awarden följer dessa instruktioner:

1. Put the logo on your blog or within your post.

2. Pass the award to 12 bloggers.

3. Link the nominees within your post

4. Let them know they received this award by commenting on their blog.

5. Share the love and link to the person from whom you received this award.
 
Flera har redan erhållit denna solstråle, så jag väljer att skicka den till ett färre antal. De jag skickar vidare till är;
 
* Jag sa du kan om du vill du vill så du kan, en rolig och alltigenom läsvärd blogg. Jag får många goa och peppande kommentarer :)
* Maria Ehrenberg, en blogg om hemslöjd, härliga broderier, högkvalitativ litteratur och sist men inte minst - stjärnor! Även härifrån erhålls det varma och goa kommentarer, tack!
* Fröken Elsas virkblogg, jag virkar inte mycket, men denna blogg är helt fantastisk! Jag trodde inte det var möjligt att skapa såna bedårande varelser som hon gör. Varje gång hon har uppdaterat ropar jag på barnen så att de får se dessa söta små berättelser som hon skapar. De gillar denna blogg lika mycket som jag.
* Dödergök, en kulig, fyndig, kreativ och kompetent blogg. Stickbloggens Drottning.
* En kreativ liten blogg, bloggar om amigurumisar och annat smått pyssel. Har skrivit en bok om amigurumi som jag har i min ägo, jag har dock tyvärr inte testat ännu.

måndag 15 mars 2010

Rosa Citron

Nu är Citronen blockad och klar, den blev riktigt nice. Den är gjord i Kampes en-trådiga ullgarn.
Tack Lilla M för fotograferingshjälpen!

Hon sjöng förresten igår med sin kör Gospelkids. De hade workshop i Slottslängorna i Sölvesborg, dit andra barn fick komma och testa att sjunga gospel. Hon var jätteduktig. Det är så häftigt att se den lilla stå och sjunga på engelska med gung och rytm i kroppen. Det var nog nästan att mamman fick en liten stolt tår i ögonvrån....

lördag 13 mars 2010

Så pass...

......

En sån dag idag... Det hade varit skönt att få döda någon, eller i alla fall få slå någon på käften. Om jag inte dödat någon innan skymningen ska jag maska av min Citron och blocka den.


Min singel-Heart Mitten i Rowans Wool Cotton får gå i ide tills nästa säsong (fast vintern ännu inte är över), jag ska hugga tag i min klänning istället.

torsdag 11 mars 2010

Kan det verkligen vara så här?

Är detta dagens sanning om varför samhället ser ut som det gör??? Lyssna på Snillets sanning om de kvinnliga toppcheferna... Jag undrar vilken grotta han kommer ifrån?

Det är väl lika bra att låta männen fortsätta styra världen då...
Pat Buchanan and Tavis Smiley
see more Political Pictures

Tips om utlottning

Call design har utlottning av finfina Filippa K-muggar för att fira bloggens 1-årsdag. Kolla in den fina bloggen, hon visar bland annat smycken som hon gjort.


söndag 7 mars 2010

4320....

räta och aviga, avmaskning och blockning sedan har jag också en Citron, en rosa! Annars har helgen mest bestått av bihåle-kurering, solsken, tvättmaskin och banankaka.

Mumma för en gumma

måndag 1 mars 2010

Och vinnaren är...

                                                                        
                                                                                                     
Skogsflickan!! Grattis till dig, nu har du ett jättemysigt chokladcerat att se fram emot.


Utlottningen gick till så att jag bad sonen att nämna en siffra. Han tittade frågande på mig, men gjorde i alla fall som jag bad honom.

Tack Eva på Hermione för hjälpen!