tisdag 25 maj 2010

Till tvillingarna

Ett par vänner ska ha tvillingpojkar när som helst, varje fall senast den 7 juni tror jag. För några dagar sedan började jag knåpa på små koftor i härlig merinoull till gossarna, riktigt gosig och mysig stickning.

Den första gör i precis samma färgställning som på bilden. Den andra gör jag i samma färger fast tvärtom, mörkbrun grund och ljusbrun i mönsterdetaljer. Åhh, det är så roligt!!!

måndag 17 maj 2010

NäkterGalen

Tänk, häromdagen både såg och hörde jag näktergalen! Han (eller hon) är ju annars så blyg och syns nästan aldrig. Den sjöng i det lilla skogspartiet vid stranden, det var ljuvligt. Fick dock bara lagom med sommarkänsla eftersom det var svinkallt och ruggigt ute....

Min kära lilla klänning är snart färdig, har bara en miljon trådar att fästa på de virkade rutorna. Mitt mål är att kunna ha den på skolavslutningen.

Imorgon kommer livet att normaliseras igen, har inte jobbat på evigheter. Avlivning av kär katt, kraftig magsjuka och konferens i salig blandning har ställt till livet en del. Känns lite konstigt faktiskt, tänk att få åka till jobbet igen...

torsdag 13 maj 2010

KÄND FÅN-TV

Den ytliga samtidens mesta kvaltietsmarkör är 'KÄND FRÅN TV'. Så fort någon eller något är 'KÄND FRÅN TV' antas det vara något bra, värt att sträva efter och eventuellt något man vill ha. En person som är 'KÄND FRÅN TV' är ju just känd från TV och antas ha uppnått sitt mål och vara någon utöver oss andra dödliga.

'KÄND FRÅN TV' säger mig ingenting. Josef Fritzl, Anna Anka och H1N1 är också 'KÄNDA FRÅN TV'.

onsdag 12 maj 2010

Livsandarna återuppstår långsamt

Äntligen börjar det klia i fingrarna efter lite garn och stickor! Jag tror att jag ska fortsätta på moderns lättstickade sjal, det kräver inte så mycket tankeverksamhet. Det börjar dock bli ganska många maskor och fint blir det!

Store E köpte en present till lillasyster idag - en pytteliten skateboard! Hon blev jätteglad och har åkt fram och tillbaka i köket (det har ösregnat ute...). Jag hoppas att hon kan testa ute imorgon. Storebror har gillat att skejta länge och blir bättre och bättre. Han ville nog smitta lillasyster med skejtbacillen så att hon kan ut och åka med honom i sommar. Jag håller tummarna och hoppas att de klarar sig någotsånär helskinnade...

tisdag 11 maj 2010

Saknar dig

Hej då min gamle vän, vi saknar dig så... Jag hoppas du haft ett gott liv här hos mig - det är så tomt utan dig efter 17 år!

 

Så många maskor har det inte blivit stickat här den senaste tiden. Kattvånda och ordentlig magsjuka gånger flera är anledningarna. Dessa ger varken inspiration, lust eller ork. Det är så livet är och tricket är att lära sig att gilla läget. Att hela tiden gå och vänta på att 'snart blir det bra' 'snart är det så där lugnt och mysigt som jag vill ha det' är lönlöst för livet lever på, vare sig man vill eller ej. Den där verkligheten som vi är lurade till att tro finns via media existerar inte - den är ett luftslott. Det blir aldrig 'perfekt'. Och vi känner oss bara misslyckade när vi strävar efter något ouppnåligt och overkligt. Lev idag! Lev nu! Njut av det som faktiskt finns, det som vi har här och nu idag. Jag skiter i vad som anses vara 'perfekt' för den fina tyckarna - mitt liv är perfekt för mig!

Älskar er!