tisdag 31 augusti 2010

Den förlorade sonen..

... återvände trött och hungrig med ett leende på läpparna. Det är bra för mammor att få sakna ibland.


Efter att ha Body-pumpat för första gången på MYCKET länge, känns kroppen aningen domnad och klumpig. Undrar om jag överhuvudtaget kommer att kunna kliva ur sängen imorgon? Får nog passa på att sticka bebiskofta ikväll, nu när jag ännu kan.

måndag 30 augusti 2010

Längtan

Sonen är på lägerskola och tältar. Mitt hjärta längtar och min hjärna oroar sig. Tänk om han fryser - tänk om han blir mörkrädd - tänk om....... - Det är bara att vänja sig och gilla läget, de blir bara äldre och äldre och jag ska släppa taget. Vad bra för en hönsmamma att få öva sig med en liten lägerskola, typ som mjukstart på vad komma skall...

www.strandbergart.se   

Nu börjar det ösregna ute.....

Smått godis


Snart är andra bebiskoftan klar till tvillingkillarna.

söndag 29 augusti 2010

Mammas bästa!

Det var en stolt stickerskas hjärta som tog ett skutt igår när lilla M sade att hon ville lära sig att sticka. Hon har visat intresse den senaste tiden och velat titta nära när jag stickar och hon har varit ganska frågvis (som vanligt). Hon knåpade på med garnet och stickorna och klarade faktiskt några maskor helt på egen hand. Duktig tjej!


Innan i veckan krisade det när min Knit-pro lossnade från kabeln i mitt Annis-sticke... Det har gått troll i det, jag får aldrig blir färdig känns det som. Jag smög försiktigt ner sticket i en påse och tog med det till Helylle-Eva som räddade mig! Tack tusen!!!! Nu ska jag sticka baklänges några varv så att det resultatet blir jämnt. Trollen igen... Annis får vila ett tag och jag ska göra klart bebiskoftorna. Tvillingarna växer så det knakar och det vore synd om de inte hinner använda sina koftor. 

onsdag 25 augusti 2010

Tävling!

Garntjänst är välkänt i de flesta hem där man finner kreativa och handarbetsintresserade människor. Här hittar du massor av garn och mönster till allt från klassiskt snygga kläder till trendiga och moderna plagg. Med en historia som sträcker sig 140 år tillbaka i tiden samlar vi nu allt handarbete under ett tak på www.garntjanst.se.

”Jag är med och tävlar om valfri produkt hos Garntjänst, hos Stickamera, var med du också!”

torsdag 19 augusti 2010

En timme av mitt liv...

.... lade jag på det resterande garnet i nystanet till Annis. Trassel, trassel, trassel - jag hatar det! Jag som trodde att jag skulle kunnat sticka klart den ikväll.


Jag vet inte vad jag gör för fel när jag påbörjar nystan. Är nystan trassliga av naturen eller börjar jag i fel ände? Någon som kan knepet?

lördag 14 augusti 2010

Slutnuppat....

...... för nu. I alla fall med garn och stickor.  


torsdag 12 augusti 2010

Att göra:

Sjal med hålmönster i DelightHeart-mittens, Rowan Wool-Cotton
Annis


Koftor i merinoull
Benvärmare, San Franscico

söndag 8 augusti 2010

Kattlek

"När matte är borta dansar katten på bordet" eller något... Under gårdagen och inatt var Lilleman ensam i huset då vi andra var på Tosselilla och sen sov vi i stugan. Av ren leda eller protest hittade han mattes garnkorg!!!


Nåjja, ingen större skada skedd, fast lite trassligt var det... Han är lite udda, lille Lakrits. Han älskar att vara inne och vi försöker att putta ut honom. Helt översocial är han, den lille. Då och då går han ut och fångar en fågel till oss som tack för att han får vara här (vi uppskattar dock möss mer). Ibland om natten hämtar han även nystan och ger oss. Just nu spinner han av lycka i M:s knä, -jippe, människorna är tillbaks!!


Senaste tiden har tyvärr bestått av diverse oro, men sånt är livet... Upp och ner, det är bara att hänga med. Sticklusten finns, men det är svårt att finna ron när jag är stressad. Funderar på att trots allt sätta mig med andra gossens kofta ikväll för att se om det kan lugna själen.

onsdag 4 augusti 2010

Kirby´s epic yarn

Detta urgulliga spel är bara ett måste för alla sticknördar!


Om jag skulle komma loss och fortsätta på alla mina projekt kanske?