söndag 4 december 2011

Tålamodsprövning?

Vilken helg! Var i Köpenhamn igår med underbara bekanta, kan nog säga att vi blåste dit. Det var trängsel a´la Tokyos tunnelbana och jag gjorde mitt bästa för att barnen skulle få syre där de stod sammanpressade bland vuxenben. Vi vandrade på Ströget där det var vackert pyntat och små julmarknader med fantastiska hantverk stod som spön i backen. Hittade det ultimata - en uggla som var en rysk docka! Två fäblässer parade, nästa för bra att vara sant. Den var dock aningen för dyr, så den får stå där på hyllan och vänta på mig tills nästa gång.


Illum (antar att det är Danmarks NK) fick dottern flott glittertatto på handen. Tomten byggde jag under tiden. Vi var så klart på Tivolis julmarknad och det kan inga bilder ge rättvisa. Lite magiskt faktiskt. Kommer kanske bildbevis en annan dag.  Välbehövlig glasspaus.
 
Vad vore Danmark utan Kauni??? Detta vackra exemplar hittade jag på Uldstedet.
Det var igår. Idag har jag varit och hämtat saker i farmors hus, där hon inte längre kan  bo. Det är därifrån min garn-gen kommer, så det var en skattkammare. Kändes vemodigt att åka därifrån och veta att jag inte kommer dit igen. 

Där var MASSOR av entrådig ull i läckra färger, jag fick ett berg och då hade ändå Svägerskan tagit (henne ska jag återkomma till en annan gång, hon har en nykläckt garn-gen vilket är spännande).En monogrambok, helt fantastisk!

Knappar och annat smått och gott i vacker burk.Lite tomtenostalgi och en vacker glasvas som var så gammal så den var klippt i botten.

Där kom ugglan. 

Till höger en mjölkkanna från Arabia och kannan i mitten är Granit och kommer ursprungligen från min pappas mormor. 

Kan man få för många burkar, egentligen?

 
Den har tvättklämmor i magen. 


Favoritväxten, hoya. De håller sig alltid vackra, trots det karga ökenklimat som råder hos oss. Detta exemplar är gammalt och riktigt maffigt. Grattis!!! Om du läser detta har du klarat tålamodstestet. Endast en liten del av befolkningen orkar följa ett så långt inlägg och du har visat prov på att du besitter stor outröttlighet, uppmärksamhet och nyfikenhet. 

Grattis!!! 2 kommentarer:

 1. Nja, eftersom mina inlägg kan se ut som detta - så... är jag nog rätt tålamodsprövande mot andra??? kanske borde jag då bli det mot dem som läser hos mig? hihihi...
  Må så grankott...
  Bim
  (hm, undrar om det inte en gång i livet fanns muggar i lila-blått mönster hemma också. Undrar om de lever än??? ;)

  SvaraRadera
 2. Så många fina saker du fick med dig hem. Själv kommer jag ihåg hur skoj jag hade med min mormors knappburk, kan se den framför mig.

  SvaraRadera