tisdag 31 maj 2011

Vad som var på g dagen då M lärde sig cykla


Ribbad Pippitröja i Drops Nepal

Kärleksknutar Drops Lace

BVI Bikini, Drops Muskat

BVI Bikini, Drops Cotton Light

Väska i väntan på tovning, Drops Eskimo

fredag 13 maj 2011

Tant Thea IRL

Jag har varit i Helsingborg på en tredagars-utbildning som handlade om hedersproblematik, om att bli gift mot sin vilja. Det var mycket givande och ett gott tecken är kanske att det surrar mer i huvudet efter utbildningen än före. Eftersom jag lever 2011 skulle detta givetvis delas på facebook. Innehavaren till Tant Thea svarade snabbt; "Kom hit!". Så efter tre dagars förkovring styrde jag kosan mot garnaffären mitt i stan. Åh, så roligt det var att få komma dit på riktigt! Jag har följt E på hennes blogg Stickigt Humör under det senaste ett och ett halvt året, redan innan butiken hade öppnat. Det har varit spännande att få följa hela resan med allt vad det innebär att öppna eget.


Det är min gottepåse E har i handen!!!

Är du söderöver så missa inte chansen att besöka denna härliga affär!

Butiken har mycket fina och många riktigt läckra garner, det mesta var precis i min smak. Hade det inte varit för tåget som skulle ta mig hem så hade jag kunnat gå där inne och klappa i flera timmar till. Jag gick givetvis inte tomhänt därifrån....

Min gottepåse...Chakra från Mango Moon. Återvunnen viskos med handknutna glaspärlor.
Colinette Jitterbug

Onion Dyed Mohair

Tedman & Kvist Lingarn

En dubbel virknål slank också ner i påsen.

Vi ses nog efter sommaren - utbildningen är uppdelad i tre omgångar så jag ska tillbaks till Helsingborg i september och november igen! 


fredag 6 maj 2011

Kärleksknutar


Det fick bli lite kärleksknutar så länge, eftersom det inte fanns tillräckligt med garn till min Pipptröja. Detta var inte alls meningen, men högen med nyinkommet Lace bara låg där på disken och bad förföriskt om att få följa med hem. Härvan var len som en bebisrumpa och helt omöjlig att motstå. Jag får trixa lite med kärleksknutarna tills nästa fredag i väntan på mitt Nepal.

torsdag 5 maj 2011

Min tur att få Pippi

Har långt framskridna planer på att sticka mig en Pippitröja (ett måste i garderoben för alla stickerskor och deras nära och kära, eller?) Jag vill göra en äkta, alltså ribbstickad. För visst var väl både drängen Alfreds och Pippis det? Jag är så svag för dessa Gotlandsränder och har än så länge bara satt dem på en mössa.


Jag hittade Järbos mönster som överenstämmer med mina planer och jag tänker ta tillvara på Drops pågående superrea och sticka den i Drops Nepal.