onsdag 24 februari 2010

Ofrivillig innovatör

Min sportlovslediga familj har tänkt på mig och köpt lite presenter. Idag när jag kom hem fanns här en bok "Stickning - personligt och handgjort" från Läsförlaget. Där är mönster konstruerade av flera olika designers, riktigt roliga och vissa annorlunda mönster. Jag tror att boken är engelsk, där var bland annat ett mönster på en retro-stickad tehuva! Familjen hade även gett mig Kreativ sticknings nummer med mönster till barn- och ungdom.

Hå hå ja ja, så mycket inspiration på en gång! Det är livsfarligt att ge mig denna typ av litteratur, jag har nämligen inte nog med självdisciplin... Har som mål att försöka avsluta några saker av det jag håller på med, främst min klänning. Hade varit lite småtrevligt att kunna använda den när det är säsong. Fast med detta snöväder känns det som jag har en halv evighet på mig, känns inte så aktuellt med någon ny klänningssäsong.

Jag har stickat en del på min Citron och har lyckats att göra ett alternativt hålmönster. Vid ökning började jag att lyfta med höger sticka istället för med vänster, så maskan blev inte vriden. Nåjja, hålmönstret blir i alla fall konsekvent och inte så fult. Jag återkommer med resultat.

2 kommentarer:

  1. har precis gjort en osynlig uppläggning och några varv på en Möbiussjal. Har flera kunder som vill ha mönster på den jag gjort tidigare och nu tänkte jag göra en i det estländska garnet som jag tagit hem. Men gissa om jag var orolig för att vrida mer än ett halvt varv. Nu efter några varv så är jag lugn. Det ser ok ut. Vilken inspirerande lektyr du fått. Kul!

    SvaraRadera
  2. Åh vilken söt klänning!!! Heja dig!:)

    SvaraRadera